Op het moment dat iemand mij vraagt of ik mezelf wil voorstellen raak ik in de war.
Wie ben ik eigenlijk? Wat zal ik over mezelf vertellen? Wat willen ze weten? Hoe ga ik nu beknopt vertellen wie ik ben? Nou dan maar het gewone riedeltje afdraaien waarvan ik denk dat mensen dat van mij willen weten.

Ik blokkeer volledig

Afgelopen week was het weer zover. De vraag die ik kreeg om mezelf kort voor te stellen. Meteen weer een blokkade. Wat zal ik vertellen over mezelf? Wie ben ik eigenlijk? Wat doe ik eigenlijk? Waar ben ik goed in? Zal ik iets vertellen over mijn privé situatie of werk? Ga ik wat vertellen over wat ik nu doe of over hoe ik hier gekomen ben.

Ook met solliciteren raak ik echt helemaal in de war. Enthousiaste brief schrijven over mezelf en waar ik goed in ben. Nou er komt zeker niet op papier te staan wat ik in een gesprek misschien wel kan overbrengen, maar dat gesprek komt er dan niet….

Waar ben je naar op zoek?

Een aantal jaren geleden vroeg mijn neefje aan mij waar ik naar op zoek was?
Ik vond het een zeer boeiende vraag die me nog steeds bezig houdt. Ik wil weten wie ik ben en waarvoor ik hier op aarde ben. Hierdoor ben ik continu bezig met zelfonderzoek wat echt zeer verslavend en ook soms confronterend is. Elk signaal wat ik voorbij zie komen wil ik wel volgen. Elk interessant persoon die me verder kan helpen in mijn weg naar meer bewustzijn vind ik fantastisch. Als er een opleiding voorbij komt wil ik deze volgen en boeken en artikelen verslind ik. Toch is daar soms weer de leegte, de eenzaamheid. Het gevoel dat ik de enige ben die van een andere planeet is gevallen.

Gelijkgestemden

Toch zijn er af en toe weer lichtpuntjes (lichtwerkers) die ik tegenkom. Die me een warm gevoel geven en mijn hart weer verder doen openen. Ik ben niet alleen er zijn meer mensen op deze aarde die zich afvragen wat de bedoeling is. Die licht willen stralen en in mijn geval de poorten willen openen naar meer bewustzijn. Uit de rij willen en durven stappen om anderen te helpen ook kleine stapjes naar voren te zetten.

Het is een reis

In mijn reis naar het op zoek zijn naar mezelf kom ik mooie dingen tegen. Sommige wat complex, mede omdat mijn ego zich hiermee wil bemoeien. Doordat ik steeds bewuster word van mezelf en wat dit in ieder geval met mijn directe omgeving doet krijg ik steeds meer lef om me uit te spreken. Dit zal niet iedereen fijn vinden dat weet ik en dat voel ik en dat is oké. In de reis naar mezelf kan ik gewoon niet anders dan steeds meer mezelf worden en zijn.