Zelfvertrouwen maakt je aantrekkelijk. Klinkt goed! Hoe meer je in je kracht staat, hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Zelfvertrouwen komt van binnenuit, je moet immers wel zelf geloven dat je ergens goed in bent. Denk maar eens aan een eerste afspraak bij een nieuwe klant. Je wilt laten zien dat je weet waar je over praat, dat je ergens goed in bent. Hoe meer je hier zelf in gelooft, hoe krachtiger je dus over komt.

Zet die stap

Onzekerheden liggen altijd op de loer; “Doe ik het wel goed?”, “Kan ik dit wel?” Het is niet erg dat deze onzekerheden er zijn, als je ze maar herkent en weet dat ze bij je horen. Gezellig, toch? Als je weet dat ze er zijn, ben je klaar voor de volgende stap: er overheen stappen. Nee, heus niet over al je onzekerheden tegelijk, maar gewoon één voor één. Stap buiten je comfort zone en ga het gesprek eens aan met die dominante collega. Dát maakt jou slagvaardiger.

Accepteren kun je leren

Van huis uit hebben de meesten van ons niet meegekregen om emoties te tonen. “Hup, ga maar weer door”, “niet huilen”, “je moet je niet aanstellen”. Maar wat is er mis met het tonen van emoties? Helemaal niks! Even huilen is OokGoed! Duurt je huilbui langer dan tien minuten? Dan mag je je zorgen maken, eerder niet. Huilen is gezond. Laat je niet leiden door je emoties maar accepteer ze. Zelfvertrouwen, je onzekerheden herkennen én je emoties accepteren maken dat je in je kracht staat.

“Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met OokGoed! OokGoed! is een community voor iedereen die gezond wil bewegen, eten én mentaal fit wil blijven.”